Zoektocht 2023

Zoektocht rond en in de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk

Van 15 juli tot 25 augustus kon je meedoen aan de zoektocht in en rond de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk. Op elke toeristenfolder van Tienen prijkt dit innemende bouwwerk, een pareltje van Brabantse hooggotiek. Het was dus hoog tijd om dit erfgoed eens van dichterbij te bekijken.
Velen zijn erop uit getrokken, gewapend met verrekijker en zaklamp, en hebben  de pracht, het bouwvernuft, de verborgen parels ontdekt en zijn tegelijk meegegaan in het verhaal van deze meer dan zeven eeuwen oude getuige van Tiense geschiedenis.
Het was, zo zeiden velen, een moeilijke zoektocht, maar eens ze de microbe te pakken hadden kon niets hen tegenhouden om verder te zoeken. Het loonde meer dan de moeite om dit gebouw tot in details te bekijken, zowel langs de buiten- als langs de binnenkant.

Meedoen aan de zoektocht is één ding, maar weten of je juist hebt geantwoord is een tweede zeer belangrijk iets! Daarom zullen de antwoorden getoond worden in een power-pointpresentatie, waar je de details uitvergroot kunt bekijken.

Op deze namiddag wordt natuurlijk ook de winnaar van de zoektocht bekend gemaakt.

Iedereen is welkom, of je de zoektocht hebt gedaan of niet, of je je antwoordformulier in de bus hebt gestoken of niet! Het is een enige kans om de kerk eens met andere ogen te bekijken.

Plaats: Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk.
De voorstelling begint om 15.00 uur.
Toegang is gratis.

Iedereen van harte welkom.