Activiteiten steunende leden

Naast onze themawandelingen, waar zowel steunende leden als niet-steunende geïnteresseerden kunnen deelnemen, bieden we onze steunende leden nog een aantal extra’s aan.

De steunende leden krijgen hiervoor ten gepaste tijde via de Nieuwsbrief een uitnodiging met alle nodige info.

Geplande activiteiten

Er zijn al enkele activiteiten op punt gesteld, waaronder de themawandelingen (zie bij de rubriek themawandelingen 2023) en de activiteiten hieronder. In de loop van het jaar kunnen er nog activiteiten bijkomen. Steunende leden worden daarvan op de hoogte gehouden en uitgenodigd via onze maandelijkse Nieuwsbrief, waarin je ook het verslag van de activiteiten kunt lezen.

Woensdag 4 januari 2023

Bezoek aan Luik: we reizen met de trein naar Luik. Vanuit het station Guillemins wandelen we (bergop) naar het  Mémorial Interallié van Cointe, een gedenkteken van de geallieerde landen voor de eerste wereldoorlog. Na het bezoek wandelen we via de Pont de Fragnée naar het museum La Boverie, waar we eerst eten en daarna een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Rothschild’.

Vrijdag 24 februari 2023

Ledenbijeenkomst met het Power-Pointoverzicht van de voorbije activiteiten van 2022.
Het is een kans om bij een stukje taart en koffie wat na te praten over de activiteiten en wat voorstellen uit te wisselen.

Zondag 28 mei 2023

Tegen die datum hoopt de stad het interieur van de Sint-Germanustoren wat op te knappen. Er zullen dan ook bezoeken aan de toren en de beiaard voorzien worden. Als steunend lid kun je voorinschrijven voor dit bezoek, zodat je er zeker kunt bij zijn!
Deze feestelijkheid wordt op 28 mei gezet, omdat het de feestdag is van Sint-Germanus, de naamheilige van de kerk en de patroonheilige van de stad Tienen.

Van 15 juli tot 15 augustus

Zoektocht nr. 4: de zoektocht zal vertrekken op de Grote Markt waar de Ten-Poelkerk onder de loep genomen wordt. Van daaruit loopt de zoektocht langs verschillende straten die tijdens de vorige zoektochten nog niet aan bod kwamen.

September 2023 (datum nog vast te leggen)

Onze jaarlijkse uitstap (ofwel met de trein, ofwel met de bus) met onze steunende leden.
Waar we naartoe gaan, wordt later meegedeeld.